Божићна даривања у Епархији врањској

Published On: 07/01/2022

На Туциндан, 5. јануара 2022. године, Његово преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије посетио је породице Стоиљковић, Димитријевић и Димчић у Големом Селу надомак Врања.

Том приликом породицама су уручени дарови поводом предстојећих Божићних празника. У пратњи Његовог Преосвештенства породице су посетили и старешина храма у Големом Селу, ђакон Небојша Стевановић, вероучитељ Никола Павловић и председница Кола српских сестара Мила Стојадиновић.

Овогодишње Божићно даривање је део ширих активности које Епархија врањска остварује већ више година са циљем подршке и помоћи у очувању српске породице. То је уједно и продужетак мисије човекољубља које је у годинама пре пандемије Епархија остваривала са хуманитарном организацијом Светлост Христова из Солуна.

Активности Божићног даривања спроведене су на иницијативу и у организацији Кола српских сестара Преподобна Анастасија при Свеправославном друштву Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски. Свештенство, вероучитељи, племенити појединци и породице из Врања својом несебичном љубављу обрадовали су Божићним даровима породице у Прешеву, Бујановцу, Врању, Врањској Бањи, Големом Селу, Кривој Феји, Моштаници, Стропском, Корбевцу, Буштрању и Буљесовцу.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести