Божићна Литургија у манастиру Грачаници

Published On: 08/01/2021

-Данашњи празник даје нам поруку мира – да прво имамо мир у себи, не било какав мир већ Христов – трајни мир, који нико не може да нам узме, порука је владике Теодосије који је на Божић у манастиру Грачаници служио свету архијерејску Литургију уз саслуживање свештеника намесништва приштинског.

Служби је присуствовао мањи број верника, као и директор Канцеларије за Косово и Метохију, др Петар Петковић. 

-За све нас православне хришћане Божић је велико окрепљење у овим данима када народ страда на разне начине, а највише због ове опаке болести која хара целим светом. Овакви празници као што је Божић нама додатно дају снагу, веру, наду и љубав. Потребно је да све то имамо у себи, да би могли да одолимо свим искушењима – и оним споља али и оним изнутра који су у нама, казао је владика Теодосије који је захвалио директору Канцеларије за Косово и Метохију који је показао велику и жртвену љубав доласком на Косово и Метохију за Божић и присуствовањем Литургији.

-Данашњи празник представља јачање наде и вере и снажење духа да опстанемо и останемо на Косову и Метохији. Нека би данашњи празник дао да из прошле године изазова уђемо у годину победе, јер свака нова кућа коју изградимо, свака нова болница, зграда, црква коју подигнемо јесте победа и корак ка миру и благостању, истакао је директор Петковић. 

Извор:; Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести