Божићни празници у Аранђеловцу

Published On: 11/01/2021

У свим храмовима орашачког намесништва свечано и молитвено су прослављени празници Бадњи дан и Рођење Господа Нашега и Спаса Исуса Христа. Прослава божићних празника је започета светом Литургијом на Бадње јутро у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

У вечерњим часовима након службе верници су изашли испред храма где је протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић освештао бадњак. Верници су преузимали припремљене бадњаке и сламу коју су потом носили својим домовима. На дан прославе рођења Господа Нашега и Спаса Исуса Христа на светој Литургији која је служена у храму Светих апостола Петра и Павла, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић је прочитао Божићну посланица Светог Архијерејског Синода и свих архијереја Српске Православне Цркве.

Хор Света Анастасија Српска из Аранђеловца је и ове године својим краснопојањем улепшало прославу празника. Веома велики број верника је приступио светој Чаши и причестио се Телом и Крвљу Господа и Спаса наше Иуса Христа. Након свете Литургије, подељена је чесница прво најмлађим, а потом и осталим вернима који су имали прилику да пронађу један од два сребрна новчића који су се налазили у њој.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести