Божићни празници у Епархији новограчаничко-средњезападноамеричкој

Published On: 10/01/2021

Без обзира на пандемију вируса празник Рождества Христовог свечано је прослављен у Епархији новограчаничко-средњезападноамеричкој. Како су извештавали свештеници из парохија богослужења су била веома посећене. Верни народ је учествовао на служби и на Бадњи дан, и на Бадње вече и на Божићној Литургији.

У манастирима Либертивилу и Грачаници све је обављено по већ устаљеној традицији. Манастир Светог Саве по обичају Старог краја јутром у 4 сата почиње са светом Службом, док Покровски манастир Нова Грачаница дочекује изузетан број верних који долазе да се помоле, запале свеће за здравље и покој својих најближих, поклоне се Тројеручици и напуне душу блаженим миром.

Преосвећени Владика г. Лонгин служио је на Бадњи свету Литургију у Либертивилу, а вечерње богослужење у Новој Грачаници. Тог дана присутним верницима је беседио:

-Сви народи света са радошћу прослављају Божић, драга браћо и сестре. Нема веће радости од благовести о рођењу Христовом, посебно за нас Србе. Радујмо се и ми рођењу Христовом у витлејемској пећини. Та радост не може ничим бити помућена, јер њено исходиште  није у спољашњим условима, већ у њедрима Оца Небеског и унутрашњем устројству наше душе.

Извор: http://newgracanica.org

Најновије вести

Повезане вести