Божићни ручак за кориснике народних кухиња Епархије рашко-призренске

Published On: 07/01/2022

У народним кухињама Епархије рашко-призренске 7. јануара 2022. године подељен је божићни ручак потребитима. Том приликом, Епископ рашко-призренски г. Теодосије, заједно са директором Канцеларије за Косово и Метохију др Петром Петковићем и председником Српске листе г. Гораном Ракићем, посетио је народну кухињу у Прековцу, где их је дочекао велики број деце из тог села.

Епископ је малишане даривао пакетићима које је припремила попадија Светлана Стевић, управник Црквених народних кухиња Епархије рашко-призренске.

-Држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију наставиће да подржавају рад народних кухиња, дугорочно и стратешки као и до сада, и настојати да помоћ буде још већа, казао је директор Петковић, након обиласка просторија у којима се свакодневно припрема преко две хиљаде оброка.

Управник Црквених народних кухиња Светлана Стевић упознала је директора Петковича са активностима и функционисању народних кухиња. -Без помоћи Канцеларије за Косово и Метохију кухиње не би могле да опстану. Снабдевамо оброцима 2.200 корисника, али и околне вртиће. Део намирница сами производимо и упошљавамо 73 радника, истакла је Стевић.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести