Божић у Сокобањи

Published On: 07/01/2022

На празник Рођења Господа и Спаса нашега Исуса Христа, 7. јануара 2022. године, свештенство сокобањског намесништва традиционално је служило поноћну Литургију у храму Преображења Христовог у Сокобањи.

Литургијским сабрањем началствовао је протојереј Вања Ковачевић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Петар Милинковић, протојереј-ставрофор Алекса Симеуновић, протонамесник Ивица Станковић и протонамесник Немања Тобић. У олтару су прислуживали вероучитељ Жељко Вучковић и црквењак Горан Виденовић.

Одговарање на светој Литургији на себе су преузеле млађе сестре које редовно посећују сокобањски храм, а у њиховом појању су уживали сви верни. Храм је, као и сваке године био препун народа, а готово сви присутни верници су узели учешћа у светој чаши.

Радост доласка Богомладенца није се задржала међу зидовима храма. Верници су заједно са свештенством, упркос хадноћи и касним сатима, наставили заједничарење у порти храма где је било припремљено пригодно послужење. Дружење се одвијало у братској атмосфери и разговорима, који су сви скупа слали једнодушну поруку, божићну поруку мира и љубави, која се може сажети у поздрав који одјекује Сокобањом: МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести

Повезане вести