Божић у Тићину

Published On: 12/01/2021

Празник Рођења Христовог је прослављен у парохији Сабора Срба Светитеља у Тићину. Радост наступајућег празника, и поред несвакидашњих услова изазваних ванредном ситуацијом у којој се нашао цео свет, осетила се већ у недељу пред Божић, на празник Светих Отаца, када су и почеле припреме за празновање најрадоснијег празника.

На Бадње јутро служена је света Литургија у храму Светог Јована у Белинцони. Све службе су прошле у складу са прописаним кантоналним правилима уведеним поводом пандемије корона вируса. Због наведених правила изостало је саборно налагање и освећивање бадњака у порти храма. Сви верни су могли преузети мале освећене бадњаке после вечерње службе и као велики благослов понети их својим домовима.

У поноћ, у храму у Лугану, надлежни парох Марко Кнежевић служио је поноћну божићну службу. После божићног поздрава, свештеник је поздравио све присутне и у име Његовог Преосвештенства Епископа Андреја и свима пожелео да празник проведу у међусобној љубави, здрављу и срећи.

На Божић ујутро, у Белинцони по завршетку службе, током које су се верни помолили Богомладенцу, храм је остао отворен за све оне који нису могли присуствовати служби због уведених ограничења а хтели су упалити свеће и понети кућама освећене бадњаке.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести