Божић у Шибенику

Published On: 08/01/2021

Светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим свечано је прослављен празник Рођења Христовог. -Данас је најважније да знамо да смо сви ми део једне заједнице и да нико од нас није сам, као и да увек треба да се ослањамо једни на друге и помажемо својим ближњима, јер је управо та љубав сама суштина наше вере, поручио је владика Никодим.

-Да бисмо показали своју љубав према Богу, ми треба свакодневно да показујемо своју љубав према човеку, јер како ћемо волети Бога којег не видимо, ако не можемо да волимо човека којег видимо? Христос нас својим примером учи да је најважнија и највећа жртва она која је принета из љубави и како је Он дао живот ради нас и нашега спасења, тако и ми треба да будемо спремни да се жртвујемо за своје ближње и да им увек помогнемо, колико год смо у могућности, истакао је епископ Никодим.

-Своје молитве упутимо свим људима који су погођени недавним потресима. Сви који су у могућности и који желе да пошаљу помоћ, могу се обратити шибенским свештеницима или донети пакет помоћи у шибенски парохијски дом, а све што прикупимо биће крајем месеца однето нашим ближњима на Кордуну и Банији, рекао је Владика.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести