Боцвана: Плодови велике љубави и преданог рада

Published On: 14/07/2021

Црква Светог Саве у Габорону, главном граду Боцване, друга светиња Српске Православне Цркве на афричком континенту, полако али сигурно почиње да добија свој коначни изглед. Од 4. до 10. јула 2021. године, иконописац Владимир Скерлић је даноноћно радио на осликавању олтарског дела храма и иконостаса, тако да је завршен живопис олтарске апсиде и доњег дела иконостаса, известила је за Радио Слово љубве гђа Ана Прибил из Српског друштва у Боцвани.

Ктитор цркве Светог Саве у Габорону г. Миливој Николић у градњу и наставак радова на светом храму уложио је немерљиву љубав и енергију, свакодневно боравећи и помажући свештенику Ненаду Величковићу и иконописцу Владимиру Скерлићу. Такође, велики број парохијана, међу којима су и г. Душан Цакић и г. Слађан Николић, вођени искреном љубављу, жељом и вољом, са пуно ентузијазма су учествовали у напорном раду.

– Неизмерна захвалност упућује се свим ктиторима и добротворима, породицама Поповић, Радовић, Радовановић, Чаврић, г. Миловану Пејовићу, као и свим добрим људима великог срца, казала је гђа Прибил. Радове на иконостасу и дуборез је умешно изводио г. Иван Колесник, који са супругом и породицом живи и ради у Боцвани дуги низ година.

Извор: Радио Слово љубве

Најновије вести

Повезане вести