Бранкови дани у Вуковару

Published On: 07/10/2021

Петнаеста по реду културна манифестација Бранкови дани у Вуковару одржана је у шест веома садржајних програмских дана.

Отворење манифестације почело је 12. септембра 2021. године представљањем певачких група на седмом Фестивалу етно музике у оганизацији удружења „Чувари српског идентитета“ из Вуковара, а затим, 14. септембра, одржан је солистички концерт у организацији Ансамбла народних игара СКД „Просвјета“ Вуковар и ВСПД „Јавор“ Вуковар.

Основне школе Бршадин, Драгутин Тадијановић и Никола Андрић имале су 13. и 16. септембра интегрисантне презентације у оквиру Бранкових дана, док је 25. септембра 2021. године одржан „Час на отвореном о Бранку Радичевићу“ за ученике Гимназије, Економске школе и Техничка школа Никола Тесла.

У недељу, 3. октобра 2021. године, одржан је последњи програмски дан и свечано затварање манифестације уз произношење петнаесте по реду беседе у оквиру „Бранкових дана у Вуковару“ и додела награде „Ружица Радичевић“ за најбољи литерарни рад на тему „Мостови“. Ове године учешћа је узело 76 ученичких литерарних радова из девет основних и три средње школе. Сви програмски садржаји одржани су поред храма Преподобне мати Параскеве на Доброј води у Вуковару.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести

Повезане вести