Братство храма Васкрсења Христовог у божићној радости са дежурнима у Ваљевској болници

Published On: 08/01/2021

Дарови за лекаре и медицинско особље инфективног и грудног одељења, као и за стотинак ковид пацијената у Ваљевској болници

Годину за нама, без обзира на личне доживљаје, свако од нас ће памтити по пандемији вируса корона, који је из дана у дан претио здрављу људи широм планете. У првом таласу ширења заразе, Ваљево је било један од градова са највећим бројем заражених, те је борба за здравље суграђана код ваљевских лекара и медицинског особља била заиста предана и пожртвована. Онако како љубав према човеку и професији налажу.

Узносећи молитве за „Хипократове прегаоце“ и све оне који се у постељама налазе, свештенство је настојало да им пружи подршку и охрабрење у тим тешким данима. „Бог је лекарима дао знање да лече људе, болница је установа која нам свима треба и увек ћемо је помагати“, речи су блажене успомене владике Милутина, изговорене приликом једне од бројни посета Општој болници Ваљево, којих се сви добро сећамо као својеврсног завета. Вођени њиме и личним жељама да „витезовима у белој униформи“ изразе благодарје и поштовање за све што су чинили и чине, свештенство храма Васкрсења Христовог, по благослову старешине протонамесника Живојина Кнежевића, након свете Литургије у храму Светих лекара и бесребреника Козме и Дамјана, приредило је трпезу љубави за лекаре и медицинско особље инфективног и грудног одељења, а стотинак ковид пацијената даривало пакетићима. Упутивши поруку благодарја братства ваљевског Саборног храма, духовник болнице свештеник Срећко Живановић пожелео им је да истрају у свом подвигу, узмоливши Господа да се тешкоће ускоро окончају, а жртва и залагање медицинских радника буду награђене земаљским добрима и небеским даровима. 

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести