Бјалисток: Фестивал православне божићне песме

Published On: 10/01/2022

Сваке године  Епархија бјалисточко-гдањска организује фестивал православне божићне песме. Нажалост, ситуација са пандемијом приморала је организаторе да одустану од традиционалне форме концерта у здању Подлашке опере и филхармоније у Бјалистоку, али су ипак, по традицији, наступи одабраних хорова снимљени без учешћа публике и емитовани 7. јануара на ТВП3 Биаłисток, а доступни су за гледање на сајту еwww.orthodox.bialystok.pl и www.cerkiew.pl.

Током овогодишњег јубиларног 40. концерта божићних песама представили су се следећи хорови и вокалне групе: Дечји и омладински хор парохије Светог Николе у ​​Бјалистоку, хор Центра за православну културу у Бјалистоку „Фили“, хор парохије Светог Георгија у Бјалистоку и састав Сувенир. Организатор православне божићне вечери је Православна Епархија бјалисточко-гдањска уз помоћ управе Града Бјалистока и Подласког региона.

Иначе, у поноћ, у Саборном храму Светог Николаја Чудотворца Божићном Литургијом је началствовао Његово Високопреосвештенство Архиепископ бјелисточки и гдањски г. Јаков. Том прикиком прочитана је Божићна посланица Светог Архијерејског Сабора.

Извор: Пољска Православна Црква

Најновије вести

Повезане вести