Вандализам испред цркве Светог Николе у Котору

Published On: 05/05/2021

Незапамћено скрнављење которског храма Светог Николе на Васкрс

Најмање четири особе у ноћи између 2. и 3. маја 2021. године вређале су попадију Ивану Кривокапић, супругу которског свештеника Немање Кривокапића, након што их је упозорила на недолично понашање.

Которани су вршили нужду (уринирали) на улазним вратима цркве Светог Николе у Старом граду, а када их је супруга которског пароха, са прозора оближњег парохијског дома, критиковала због тога, почели су да је вређају и на националној основи. Она је рекла да су такође бацали стаклене предмете према њеној кући и наставили да је вређају и да јој прете. Попадија је позвала полицију и одмах након пријаве, полицијска патрола је упућена на лице места.

Митрополија црногорско-приморска је реаговала на вандализам испред цркве Светог Николе у Котору саопштењем у којем се између осталог наводи:

„Јучерашње небивало скрнављење цркве Светог Николе у Котору и простачко вријеђање свештеничке супруге, која је покушала да то скрнављење спријечи и заустави, највећу штету је нанијело самим несрећницима који су у њему учествовали. Црква Светог Николе, а вјероватно ни много старија црква Светог Луке поред ње, у својој историји нису запамтили овакав однос. Пролазили су мимо ње многи недобронамјерни људи, међу којима и немали број оних који су дошли као војници непријатељских војски, али се нико није усудио да учини ишта слично, и то на Васкрс, најсвечанији дан те цркве“.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести