Васкршња акција Православне омладине Прибоја

Published On: 05/05/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, Братство православне омладине Прибоја Свети деспот Стефан Лазаревић организовало је две васкршње хуманитарне акције за помоћ прибојским породицама слабијег имовног стања.

У првој хуманитарној акцији Да се сви радујемо Васкрсу, прегалаштвом, еланом и пожртвованошћу младих људи у граду на Лиму прикупљено је скоро 450.000 динара. Са овим износом чланови Братства су помогли 50 прибојских породица слабијег имовног стања ваучерима од по 5.000 динара али и своје суграђанке Андреју Живковић и Стефану Стојнић, којима су средства потребна ради лечења, износом од по 60.000,00 динара. Породици мале Стефане и Андреји помоћ је уручио владика Атанасије. Прикупљена средства која су остала након ове поделе планирају да употребе за наредне хуманитарне акције које ће ускоро уследити.

На Васкрс, у порти манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи уприличена је Васкршња туцијада у којој је прикупљено преко 330.000 динара за лечење девојчице Стефане.

Братство православне омладине Прибоја је захвално свим дародавцима без чије несебичне помоћи овакве акције не би могле имати никаквог успеха, и оваквим акцијама они желе да покажу да нико од њихових суграђана неће бити сам у невољи.

Извор: Епархија милешевска

Повезане вести