Васкршња туцијада у Добрунској Ријеци

Published On: 05/05/2021

У порти манастира Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци на други дан највећег хришћанског празника Васкрса одржана је Васкршња туцијада за децу. Преко 50 учесника такмичило се за најјаче и најлепше шарано јаје.

Прво место у категорији најјачег јајета освојио је Павле Јањић, друго место припало је Митру Милановићу, а треће Сари Марковић. Најлепше шарано јаје имала је Кристина Анџић, на другом месту нашло се јаје које је шарала Јована Ђуровић, а на трећем јаје Јоване Анџић.

Председник ССД „Соко“ Мирослав Вуковић захвалио је свим учесницима овогодишње туцијаде уз наду да ће се ова традиција наставити и убудуће. „Наш циљ је да окупљамо дјецу како би очували дух православља. На овај начин желимо и да сачувамо нашу традицију од заборава тако што ћемо је преносити на млађе генерације“, рекао је г. Вуковић.

Монах Серафим је рекао да је окупљање деце увећало празник Христовог Васкрсења и честитао победницима уручивши им и пригодне поклоне. „На крају такмичења било је и осмјеха била је и по нека суза али се ипак све претворило у свеопшту радост. Лијепо смо се дружили као и сваке године, а и сунце нас је огријало након јутарње кише“, рекао је монах Серафим.

Васкршњу туцијаду, 15. по реду, организовали су манастир Светог оца Николаја у Добрунској Ријеци и ССД „Соко“ Добрун.  

Извор: Митрополија дабробосанска

Најновије вести

Повезане вести