Васкршње човекољубље у Краљеву

Published On: 07/05/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина краљевачко свештенство је у данима васкршње радости предузело низ активности човекољубивог карактера. 

На дан Васкрсења Христовог свештенство града Краљева посетило je Здравствени центар Студеница. Том приликом болесницима су подељена васкршња јаја и пригодни дарови у знак жеље за оздрављењем. Многи лекари, медицинско особље и болесници су се видно обрадовали изненадном сусрету и васкршњем поздраву Христос васкрсе! који је ушао и под сводове лечилишта. 

Након пасхалног вечерњег богослужења у Светосавском храму, уз читање Јеванђеља на седам језика, у присуству великог броја одраслих и деце, одржана је такмичење у куцању васкршњим јајима. Деци чија су се јаја показала најтврђим додељене су васкршње награде, а осталој деци подељене су иконе. 

У среду Светле седмице, свештеници из братства храма Светог Саве посетили су СОС Дечје село Краљево. Деци без родитељског старања, која се на том месту одгајају и васпитавају, подељени су васкршњи дарови. Посебну радост изазвале су лопте које представљају сталног дечјег сапутника кроз одрастање и заједничку игру. 

Истог дана посећена је и Народна кухиња у Краљеву, где се трудом јавних институција и других добротвора свакодневно припремају оброци за 600 корисника. За све њих припремљена су васкршња јаја, која су са особитим задовољством и захвалношћу примили уз васкршње поздраве: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести