Васкршњи концерт Дечјег црквеног хора „Јавор“ из Добоја

Published On: 14/05/2021

У Центру за културу и образовање у Добоју, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Фотија, 13. маја 2021. године одржан је Васкршњи концерт Дечјег црквеног хора Јавор из Добоја под диригентском палицом Љубице Тимановић.

Присутну публику који су дошли да подрже рад хора поздравио је координатор хора ђакон Владо Мојевић, пожеливши свима добродошлицу уз најрадоснији побједни поздрав Христос Васкрсе!.

На концерту су гостовали чланови КУД Добој из Добоја и ученик музичке школе Лазар Благојевић који  је на маестралан начин свирајући хармонику пратио песме хора.

Дечји црквени хор Јавор основан је 2016. године Господње одлуком братства храма Светих апостола Петра и Павла у Добоју. Хоровођа је гђа Љубица Тимановић која је и наставник у Основној музичкој школи Маркос Португал.

Оснивање хора наставак је богате музичке, хорске и духовне традиције која у Добоју датира још од почетка 20. века када је у том граду активно радило Српско црквено певачко друштво Јавор. Како би наставили традицију српске певачке културе у граду Добоју дечији црквени хор добио је управо назив Јавор. Својим умилним гласовима славослове Бога на светим Литургијама, а такође узимају учешћа у разним културним манифестацијама. Поред духовног репертоара, чланови хора певају и српске традиционалне песме.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести