Велики четвртак у Шибенику

Published On: 30/04/2021

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је 29. априла 2021. године, на Велики четвртак, свету архијерејску Литургију у шибенском храму Светог Спаса. Окупљеним верницима обратио се Владика:

– Ми смо позвани да кроз радост следимо Јеванђеље и све заповести које нам је Господ оставио, а исто тако и да следимо Његов пут. Треба да се радујемо, јер смо они који су одрастали за Царство Небеско, ми смо они који имају истинску веру и који су наследници самог Господа, апостола и ученика њихових. Ми смо мала браћа Христова чији је Отац небески лекар душа и тела наших и онај ‘који је толико заволео овај свет да је и Сина свога Јединороднога дао да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни’.

-Тај Бог, који је толико заволео овај свет, оставио је нама да се радујемо како би могли да кроз то наследимо Царство Небеско, да једни кроз друге постанемо та деца светлости. Дао нам је и свог Сина који је на данашњи дан установио Свету Тајну Евхаристије, установио је литургију и оставио нам је да кроз то будемо сапричасници са Богочовеком Исусом Христом. Приближава нам се празник Васкрсења Христовога који је центар наше вере за који се припремамо постом и молитвом и који је највећи дар од Господа дат нама који носимо велико име хришћана, рекао је епископ Никодим.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести