Вера и мисао у вртлогу времена

Published On: 05/08/2021

Промоција књиге Вера и мисао у вртлогу времена: међународни зборник радова у част митрополита Амфилохија (Радовића) и епископа Атанасија (Јевтића) требињској, херцеговачкој и уопште публици заинтересованој за личности и дела тих архијереја Цркве биће приређена у требињском Саборном храму у недељу, 8. августа 2021. године, од 20 часова. 

Током представљања зборника говориће: изабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, Епископ диселдорфски и немачки др Григорије, др Микоња Кнежевић и др Андреј Јефтић. Приређивачи новообјављене књиге, у којој се по први пут анализирају и критички вреднују неки аспекти мисли и дела митрополита Амфилогија и епископа Атанасија, јесу: Андреј Јефтић, Микоња Кнежевић, Раде Кисић.

Зборник је публикован у издању Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори.   На 824 стране зборник обухвата 36 радова на српском, руском, енглеском, грчком и француском језику, из пера аутора који раде у осам држава.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести