Видовданска академија у Краљеву

Published On: 30/06/2021

У недељу, 27. јуна 2021. године, на платоу испред Духовног центра Свети владика Николај Велимировић у Краљеву одржана је свечана Видовданска академија.

Одржан је културно-духовно-родољубиви програм баш испод доксата Владичанског двора Светог владике Николаја Велимировића, како кажу, највећег код Срба после Светог Саве, како би се баш са места одакле се он обраћао свом народу кроз уметност казало да је остало предање, да реч о Видовданском завету тече, да се не да забораву. 

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, ансамбл Косовски божури као организатор Видовданске академије сабрао је чету одабраних уметника, твораца речи и музичких струна који су умножили дарове пред видљивом публиком али и оном невидљивом голим оком а много битнијом – пред свим војницима за веру светосавског рода.

А дарове су принели Хор Свети архиђакон Стефан при цркви Свете Тројице у Краљеву, Ансамбл Херувими, Група 357, Ансамбл Косовски божури, гуслар из долине векова Бојана Пековић, Предраг Милетић као представник групе Река, писац Милан Ружић, глумац краљевачког позоришта Зоран Церовина и солиста на фрули Предраг Недељковић.

После химне Боже правде којом је отворена академија, Видовданску беседу је изговорио протојереј-ставрофор Љубинко Костић, архијерејски заменик.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести