Владика Арсеније служио помен у Спомен-парку Бубањ

Published On: 26/06/2021

Његово Преосвештенство Eпископ нишки г. Арсеније служио је 26. јуна 2021. године помен у Спомен-парку Бубањ у Нишу у спомен свих оних који су своје животе положили за одбрану Отаџбине, а поводом осамдесете годишњице од почетка антифашистичке одбране Србије.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереј Миодраг Павловић, протојереј Владица Савић, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Предраг Пиперски.

Поред високих представника Града, Војске и Полиције, помену су присуствовале министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања гђа Дарија Кисић Тепавчевић и гђа Драгана Сотировски, градоначелник Ниша.

После помена и полагања венаца уследиo је свечани програм у организацији Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата Југославије и Града Ниша. Током академије организатори су доделили висока одликовањима гђи Драгану Сотировски, команданту Копнене војске генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу, др Радославу Бубњу, редовном професору Факултета спорта и физичког васпитања у пензији и бившем ректору Универзитета у Нишу у периоду од 2006. до 2009. године.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести