Владика Герасим богослужио у Карловцу

Published On: 23/02/2021

У првој припремној недељи за Велики и Часни пост, у Недељу о митару и фарисеју, а на празник Светог Теодора Стратилата и Светог Саве Другог, Архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је 21. фебруара 2021. године, свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог оца Николаја у Карловцу.

Епископу г. Герасиму су саслуживали протопрезвитер-ставрофор Радослав Анђелић, протопрезвитер Дарко Дугоњић и ђакон Небојша Анђић. По завршетку свете Литургије, Епископје беседио на тему јеванђелског зачала:

„Из данашње јеванђелске приче о митару и фарисеју видимо на који начин се  молитвом обраћају и митар и фарисеј. Фарисеј се молио Богу, благодарио што није као други људи грешан, што није као цариник и тиме показао пример гордости, док је цариник показао пример смирења, а молитвом се обратио Богу да опрости грехе његове и покаже милост према њему грешноме. Нама људима није дато да говоримо о греху других људи, већ да у свему духовно живимо и све усмеравамо ка Богу и нека нам цариник управо буде пример смирења и покајања, а наше је да од Господа тражимо милост и опроштај за грехове, јер међу нама нико не живи а да нема греха.“

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести