Владика Герасим и Председница Републике Српске посетили подручје погођено земљотресом

Published On: 11/02/2021

Његово Преосвештенсво Епископ горњокарловачки г. Герасим сусрео се 10. фебруара 2021. године у Петрињи, граду страдалом у разорном земљотресу у  децембру 2020. одине, са председницом Републике Српске гђом Жељком Цвијановић.

Сусрету су присуствовали амбасадор Босне и Херцеговине у Хрватској г. Александар Врањеш, шеф Представништва Републике Српске у Бриселу г. Марио Ђурагић, саветници Председнице Републике Српске г. Славко Митровић и г. Душан Петровић, саборски заступник и председник СДСС проф. др Милорад Пуповац, саборска заступница гђа Драгана Јецков, као и протопрезвитер-ставрофор Славиша Симаковић.

Епископ Герасим је гостима показао храм Светог Спиридона Чудотворца и Парохијски дом у Петрињи који је разрушен у земљотресу. Уследила је посета храму Рођења Пресвете Богородице у Глини, где је Епископа и  високе госте дочекао парох глински презвитер Горан Каламанда. У Мајским Пољанама код Глине, владика Герасим и председница гђа Жељка Цвијановић су посетили породицу Куколеча и том приликом се  детаљније  упознали са условима у којима данас живе.

Епископ Герасим је детаљније упознао Председницу са невољама и страдањем како људи тако и свих храмова и светиња Епархије горњокарловачке. Посебна пажња посвећена је теми обнове и помоћи народу у тешкој ситуацији. Председница гђа Жељка Цвијановић је показала интересовање, солидарност  и добру намеру за помоћ људима и обнову домова, светиња и објеката Епархије горњокарловачке.

Извиор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести