Владика Иларион богослужио у манастиру Суводолу

Published On: 21/04/2021

У пету недељу Часног поста, 18. априла 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у параклису манастира Суводол. Саслуживали су протојереј Перица Божуновић и архиђакон Илија (Јовановић).

Беседећи о Преподобној Марији Египћанки, којој је пета недеља Часног поста посвећена, и о Преподобном Марку Траческом чији спомен света Црква прославља, владика тимочки је истакао:

– Покајнички дух који обједињује ово двоје светитеља треба да нам буде пример нарочито у данима Часног поста. Хришћани који не осећају кајање и који нису свесни своје недостојности и слабости пред Богом врло брзо могу пасти у искушење да на себе гледају као на узорне хришћане а да друге осуђују. Све оно у чему се трудимо и што сабирамо у смиреној молитви и покајању, можемо да распнемо у једној помисли која није Богу угодна. Господ нам зато, као човекољубац, дарује друга искишења којима ћемо, како се Господ нада и како треба да прихватимо, превазићи гордост, самољубље и надменост. Господ нас тако приводи у прави дух – дух смирења Христовог.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести

Повезане вести