Владика Исихије први пут у посети Градској управи

Published On: 30/08/2021

У дану у ком се навршило тачно два месеца од његовог свечаног устоличења у трон Епархије ваљевске, Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије уприличио је прву посету носиоцима световне власти у епархијском престоном граду.

У маниру пословично доброг домаћина, владику Исихија пред вратима дома локалне самоуправе дочекао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима, начелницима градских служби.

У пријатељском тону разговарало се о разним темама, које су важне у животу грађана Ваљева. Истакнуто је узајамно задовољство добром сарадњом која се огледа не само кроз подршку пројектима, већ и квалитет комуникације у начелу. Градска управа недавно је помогла израду иконостаса у храму Васкрсења Христовог, катедралном храму Ваљевске епархије, другом по величини на Балкану, после храма Светог Саве у Београду.

С тим у вези разматрана је могућност нових пројеката, који би сатруднички били реализовани, као и активније учешће представника локалне самоуправе у манифестацијама чију организацију потписује Епархија ваљевска, а који су на духовну и културну корист људи који на овом подручју живе.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести