Владика Кирило у канонској посети верном народу у провинцији Чако

Published On: 15/04/2022

Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужноамерички г. Кирило допутовао је 11. априла 2022. године у престоницу провинције Чако, Резистенцију.

Повезане вести: Нови свештеник у Јужној Америци, Владика Кирило поставио новог пароха у Венадо Туерту

Епископ је свечано примљен у кући Ангелине Радиш, председнице Црквене мисионарске општине Свете Тројице у Ресистенцији. Владика Кирило је сутрадан, 12. априла 2022. године, на локалном гробљу служио помен почившем Александру Рогановићу, архитекти цркве Свете Тројице, у молитвеном присуству чланова породице Рогановић, који су, са захвалношћу, дали сагласност да се земни остаци покојника сахране у порти цркве Свете Тројице.

Преосвећени Епископ г. Кирило је посетио 13. априла 2022. године, у пратњи пароха Бранка Станишића, протођакона Николе Радиша и чланова Црквеног одбора, обишао градилиште цркве у Ресистенцији. Уследио је састанак са гувернером провинције Чако г. Хорхеом Капитанићем, у пратњи покрајинског премијера г. Хуана Мануела Капа и директора Канцеларије за вере г. Педра Гарсије. Владика је срдачно захвалио г. Капитанићу на свему што су покрајинске власти учиниле на изградњи храма Свете Тројице, саопштивши детаље у вези са радовима који су у завршној фази, као и са припремама за његово освећење.

Гувернер Капитанић је изразио велико задовољство јер су радови при крају и нагласио да је импресиониран изгледом храма. Гувернер је затим обавестио присутне да ће Влада покрајине Чако у потпуности финансирати изградњу парохијског комплекса, чији је пројекат већ одобрен, а који укључује епископски и свештенички стан и све потребне садржаје. Договорено је заједничко учешће у организацији освећења храма. Премијер Мануел Капо обећао је сву неопходну помоћ за организовање тог великог догађаја.

У поподневним часовима владика Кирило је на месном гробљу служио помен покојном Рикарду, сину Ангелине Радиш. Владика Кирило је наредних дана посетио верни народ у парохији Светог Николе у ​​Мачагају.

Најновије вести

Повезане вести