Владика Никодим богослужио у Шибенику

Published On: 11/04/2022

Шибенски храм Светог Спаса био је 10. априла 2022. године место сабрања верног народа тога краја који је, уз свога Епископа, узнео молитву Господу на Светој Архијерејској Литургији. Његово Преосвештенство Епископ далматински Г. Никодим обратио се окупљеним верницима речима Светог апостола Павла:

-Када дође Царство Небеско и постанемо свесни постојања Господњег, не више као у огледалу или загонеци, него лицем к лицу, тада неће више бити ни Јудејца, ни Јелина. Апостол Павле каже да међу људима неће више бити никакве поделе, па тако ни она на вернике и невернике, већ ћемо сви бити једно у Господу. Исто тако, неће више бити ни Срба, ни Хрвата, ни Руса, Украјинаца, Американаца, већ ће постојати само човек који ће стати пред лице Господње и дати одговор за све оно што је радио док је био на свом ходочашћу кроз овај свет, на путу ка Царству Небескоме. Господ ће нас тада питати да ли смо Га волели, да ли нам је Он био центар живота и дародавац који нас милошћу Својом обасипа, а исто тако питаће и како смо се понашали према нашим ближњима, да ли смо били људи и љубили ближњега свога.

-То не подразумева само нашу породицу и пријатеље, већ чак и оне који нас не воле и све оне којима нас је Бог благословио да будемо њима окружени, као и сву природу која са нама постоји на овоме свету. Он ће тражити да Му дамо одговор да ли смо поштовали те две највеће заповести и према нашем одговору ће нам судити и одлучити да ли ћемо бити они са десне стране, који ће наследити Царство Његово или ћемо бити они с леве стране, који ће отићи у вечне муке. Нама је дата могућност да кроз окупљања на светим богослужењима, уз рад и труд да живимо хришћански, заслужимо Божију милост и спасење и тако постанемо достојни наследници и деца светлости, рекао је епископ Никодим .

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести