Владика Силуан богослужио по први пут у храму Светог Луке у Ливерпулу

Published On: 01/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је 31. октобра 2021. године свету Литургију у храму Светог апостола Луке у сиднејском предграђу Ливерпулу.

На првој светој Литургији у том једном од најлепших српских храмова у Аустралији саслуживали су парох Александар Милутиновић, протојереј-стафрофор Ненад Ђурашиновић и протођакон Петар Мракић.

-Ваше вредне руке учиниле су да храм напредује иако пролазимо кроз тешка времена економске кризе. Због ваше марљивости сведоци смо да на простору најудаљенијег континента пред нашим очима ниче храм који личи на прелепе храмове наше отаџбине. То чудо се догађа пред нашим очима захваљујући напорима свештеника и одбора, али и марљивим радом свакога појединца који је себе уградио у ову светињу, а светиње нам остају у вечности као спомен онима који долазе, као савршени знак да овде живе Срби, марљив, вредан и веран хришћански народ, али и као најчвршћи темељ опстанка вере православне и српског рода, беседио је владика Силуан.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести