Владика Силуан богослужио у Кабрамати

Published On: 07/09/2021

Након изласка из карантина, Његово Преосвештенство Епископ г. Силуан служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Кабрамати. Саслуживали су архимандрит Петар, протојереј Горан Ћећез и протођакон Петар Мракић уз прислуживање чтечева из Саборног храма, док је за певницом одговарао протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић, старешина храма.

-Радостан сам што сам поново са својом паством и што могу да вас поздравим са тла Петог континента. Данас нам је више него икада потребна вера без које смо као човек у пустињи који умире од жеђи и без које се у нас усељава страх који разгони светлост, радост, љубав и уперује човека против човека и без које губимо свој оријентир. Треба да сагледамо себе у свему овоме као икону Божју, као носиоца лика Божјег, да уздигнемо ум и сетимо се ко је наш Отац чији Лик носимо, коме Лику да се саображавамо и чији пут да следимо, беседио је владика Силуан и додао:

-Христос нам у данашњем Јеванђељу открива да се овај род побеђује постом и молитвом и зато је важно да умножимо наше молитве, као што је једном речју истерао злог духа из дечака, Господ је кадар да уклони све оно што је опасност за нас али је потребна молитва. Онај који је зауставио метеж и буру на мору зауставиће метеж и буру најпре у нашем срцу па и у нашем друштву уколико се будемо молили искрено и вапили нашем Богу. Наоружани молитвом, молимо се једни за друге, желећи свима од Господа утехе, снаге, храбрости, а пре свега вере о којој данашње Јеванђеље говори да изнесемо заједно ово бреме и крст који нам је дат као испит вере и ради нашега спасења.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести