Владика Силуан: Покајањем Богу кроз сузе, молитву и исповест ми оживљавамо

Published On: 22/02/2022

У Недељу блудног сина, 20. фебруара 2022. године, Преосвећени Владика аустралијско-новозеландски г. Силуан посетио је Црквену општину Светог Наума Охридског Чудотворца у Њукаслу и том приликом служио свету архијерејску Литургију.

Саслуживали су архимандрит Петар, јереј Далибор Павловић протођакон Петар Мракић уз прислуживање ипођакона и чтечева. Одговарали су појци храма Светог Наума Охридског.  

-Јеванђеље, које нам нуди спасење, причом о блудном сину нам даје пример о два различита пута: један уз Бога и други у странствовању ван дома очевог у робовању страстима. Ова прича нам говори да није све изгубљено, да постоји Бог који је љубав, који је наш Отац, који брине о нама. Бог који је сушта љубав, који нас је саздао да будемо са Њим у вечном загрљају и који се непрестано труди око нас. Бог је први кренуо према нама и само је потребно да ми учинимо труд, да се роди помисао о повратку Богу и Бог ће нас пригрлити. Бог нам говори, да када смо у греху ми смо душом својом мртви, када се вратимо покајањем Богу кроз сузе, молитву, исповест, ми оживљавамо. Ово Јеванђеље дато нам је пред пост како би се ваљано покајањем спремили да у посту обновимо свој живот и да благодатне дарове у њему уберемо, беседио је владика Силуан.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести