Владика Фотије: Крст је темељ наше вере

Published On: 27/09/2021

Манастир Часног крста у Сувом Пољу код Бијељине обиљежио је крсну славу Крстовдан светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије.

-Трудбеници у винограду Господњем граде светиње да би оне подизале душу народа. Мудри људи су рекли: Подижући светиње, подижемо сами себе. А ова светиња је врло ретка јер је посвећена Часном крсту, а крст је у темељу наше вере, нашег подвига и спасења. Без крста нема спасења, без страдања нема васкрсења, беседио је владика Фотије.

-Наши манастири су духовни центри који сабирају наш народ у ово време духовне глади кад многи иду лажним пророцима, лажним учитељима који не доносе истину нити философију крста и Васкрсења. То није хришћанство, то није православље, јер је наше православље подвижничко, нагласио је епископ Фотије.
 
Владика Фотије је напоменуо да је пут који води ка манастиру Часног крста у Сувом Пољу изграђен захваљујући начелнику Угљевика Васлију Перићу и покојном градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу. -Важно је да смо заједно са Црквом, јер градећи манастире и светиње градимо нашу душу и вјеру, а захваљујући нашим светињама опстали смо на овом простору вијековима уназад, рекао је начелник Перић и најавио даљу подршку Српској Православној Цркви у том крају.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести