Владика Фотије освештао земљиште за храм у Мезграји

Published On: 20/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије освештао је 20. новембра 2021. године земљиште у насељу Мезграја-Косе код Угљевика на коме ће се градити храм посвећен Пресветој Тројици.

Епископ Фотије је пожелио да будућа црква буде место окупљања, место живота српског народа у вери и молитви, жива традиција у складу са предањем. 

-Бог је присутан свуда и на сваком месту у читавом космосу. Бог је на посебан начин присутан у светим храмовима, на местима која су посебно посвећена Богу и зато се црква назива Домом Божјим, рекао је епископ Фотије.

Протојереј-ставрофор Неђо Зарић захвалио је приложницима Пери и Смиљи Мирковић из Мезграје који су поклонили 2000 метара квадратних земљишта на којем ће се градити храм. Молитвеном обреду присуствовао је и начелник Угљевика Василије Перић који је захвалио епископу Фотију јер је окупио мештане Мезграје у радости освештања земљишта за градњу будућег храма и свима који подржавају његову градњу. 

-Никада не смијемо заборавити да нас је наша света Црква и вјера православна одржала на овим просторима вијековима уназад, а тако ће сигурно бити и у будућем времену, поручио је Перић и најавио материјалну подршку општине Угљевик за изградњу храма.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести