Владика Фотије посетио манастире дервентског намесништва

Published On: 06/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије посетио је 4. новембра 2021. године манастире у архијерејском намесништву дервентском.

Владика Фотије је, у пратњи протојереја-ставрофора Радојице Ћетковића, архијерејског намјесника дерветнског, посетио манастир у Доњем Детлаку. У тај манастир је однедавно пристигло ново сестринства. У пратњи монахиње Герасиме Владика је обишао радове на реновирању објекта који је тренутно у функцији манастирског конака. 

У наставку дана, настојатељ манастира у Ритешићу игуман Исаија упознао је Епископа са радовима на изградњи манастирске капеле Светог Серафима Саровског. Владика се упознао и са радовима на унутрашњем уређењу главног манастирског храма посвећеног Блаженој Матрони Московској, које помаже руски Фонд за подршку хришћанској култури и наслеђу чији су представници, заједно са делегацијом Московског архитектонског института, ове године били на пријему код епископа Фотија у сједишту Епархије у Бијељини где је договорена и благословена сарадња на овом пројекту.

Уследила је посета манастиру Свете Тројице у Подновљу, где се Владика упознао са радовима који се изводе под надзором настојатеља те обитељи игумана Павлеа.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести