Владика Јован: Дужност хришћана је да се труде да им Христос буде све

Published On: 12/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 10. новембра 2021. године, када Црква слави Светог мученика Терентија и Светог Арсенија Сремца, Архиепископа српског, свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у Бресници.

Саслуживали су протојереј Саша Антонијевић, јереј Милош Ђурић и ђакон Немања Стојковић. За певницом су појали протојереј Драгослав Милован и г. Страхиња Савковић.

– Дужност хришћана је да се потруде да им Христос буде све. А да би Христос био у нама треба да своју душу учинимо душом Божјом, да срце своје учинимо срцем Божјим и да се трудимо да живот свој учинимо животом Христовим. Онда кроз цело биће човеково струји благодат Божја. Човек тада осећа радост што може да учини добро за Бога и за другога. Јер кад чинимо добро другоме, ми Богу и себи чинимо добро. Зато Христос и каже: „Ко напоји и нахрани другога, мене је нахранио и напојио“. Тако се може са малим трудом постати светитељ; чинећи другима добро и корисно. А кад једно добро учиниш, онда то једно, нека је и најмање добро оно вуче друго добро. Као што једна врлина кад се трудимо да је испунимо вуче за собом и друге врлине, говорио је владика Јован.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести