Врање: Посета директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама

Published On: 02/11/2021

У вечерњим часовима 30. октобра, на путу са Свете Горе из манастира Хиландара, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама при Министарству правде Владе Републике Србије др Владимир Рогановић је посетио Његово Преосвештенство Епископа врањског г. Пахомија.

Директор Рогановић се захвалио Епископу врањском Господину Пахомија на позиву за славу манастира Преподобног Прохора Пчињског и да није у могуђности да присуствује због раније заказаних обавеза. Том приликом, Епископ врањски Пахомије да уручи Директору грамату Управи за сарадњу са црквама и верским заједницама за њен допринос при обнови краљевог конака у комплексу манастира Преподобног Прохора Пчињског, на помоћи приликом обележавања 950-годишњице манастира пошто није у могућности да дође на славу.

Разговор је вођен о реализацији програма који су остварени  у 2021. години као и план за 2022. годину, помоћ монаштву и свештенству Епархије врањске, као и другим пројектима које Управа за вере реализује у свом програму. Епископ врањски Пахомије је захвалио др Рогановићу, а преко њега и Управи за сарадњу са црквама и верским заједницама односно Влади Републике Србије, за сву досадашњу помоћ коју су чинили на простору Епархије врањске.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести