Годишњица упокојења блажене упомене владике Атанасија

Published On: 06/03/2022

На дан у који се навршава година од упокојења блажене упомене Епископа умировљеног захумско-херцеговачког Атанасија, Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом је предстојао на Божанственој Литургији у манастиру Тврдошу, уз саслужење Преосвећеног Епископа захумско-херцеговачког г. Димитрија, братства те свештене обитељи и верног народа Божјег.

Претходне вечери, по доласку у Требиње, митрополит Хризостом је посетио најпре Саборни храм Светог Преображења Господњег, а затим у галерији Културног центра и поставку изложбе фотографија из живота владике Атанасија „Твоје од твојих“.

По самом Благодарењу Господу у тврдошком католикону, митрополит Хризостом служио је помен на гробу владике Атанасија у параклису Васкрсења Христовог на манастирском гробљу.

-Нека је вјечни покој и успомена на нашега драгог владику Атанасија који нас је својом љубављу и својом добротом задужио да га се увијек сјећамо, да се молимо Богу за њега и да му желимо Царство Небеско. Брзо прође година дана од његовог упокојења у Господу али он је увијек присутан међу нама. Били смо нераздвојни тако да су ме данас заиста повукле његова љубав и доброта према мени, према овом напаћеном народу, да дођем данас, управо на годишњицу његовог упокојења, да будем са њиме и са вама овдје, да се укријепимо његовмим примјером, да се угледамо на вјеру, а прије свега на велику љубав владике Атанасија, беседио је митрополит Хризостом.

Извор: Епархија дабробосанска

Повезане вести