Гости из Русије код владике Фотија

Published On: 20/04/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је 20. априла 2021. године у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини представнике Фонда за подршку хришћанској култури и наслеђу и делегацију Московског архитектонског института.

У срдачном разговору дотакнуте су многе теме које се тичу духовних веза братског руског народа и српског народа у Републици Српској. Епископ је разговарао са гостима и о могућностима етапне помоћи у вези са пројектима који су актуелни у Епархији као што је наставак изградње манастирског комплекса при манастиру Свете Матроне Московске у Ритешићу код Добоја.

Са благословом Епископа зворничко-тузланског г. Фотија при манастиру Светог Александра Невског у Угљевику у току су радови на изградњи Духовно-културног центра српско-руског пријатељства о чему је такође разговарано. Храм је подигнут од стране руских војника и официра из састава СФОР-а стационираних у Угљевику након рата у Босни и Херцеговини. Храм је, указом Руске Православне Цркве, предан Епархији зворничко-тузланској.

Епископ Фотије је предложио да се у наредним корацима сарадња прошири и организацијом курсева руског језика за омладину.

Повезане вести:

Манастир Свете Матроне Московске у РитешићуМанастир Светог Александра Невског у Угљевику

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести