Град Београд и Инфостан помаже рад народних кухиња на Косову и Метохији

Published On: 09/12/2021

Уз свесрдну помоћ ЈКП Инфостан Технологије и Града Београда, Епархија рашко-призренска и ове године сакупља хуманитарну помоћ за наставак рада црквених народних кухиња на Косову и Метохији.

Београђани, који сваког месеца примају рачуне за комуналне услуге преко ЈКП Инфостан Технологије, традиционално ће уз то добити и хуманитарну уплатницу.

Позивамо људе добре воље да, у складу са својим могућностима, упуте помоћ социјално угроженим породицама и појединцима на Косову и Метохији. Зимски дани, као и много пута до сада, слуте да са собом донесу и несташицу хране, новца и огрева, што би створило велике проблеме у нормалном раду црквених народних кухиња узимајући у обзир тешку ситуацију у којој се читаво човечанство налази. Како би у тој борби истрајали, Епархија рашко-призренска има подршку ЈКП Инфостан Технологије, Града Београда, и свих Београђана који ће позитивно одговорити на традиционалну акцију која одише слогом и заједништвом, а пре свега бригом о свом ближњем.

-Проблем који не јењава пуних двадесет година нашег рада јесте тај да кухиње немају континуитет у снабдевању намирницама од којих зависи дневни оброк најугроженијих. Нередовне донације и велике потребе кухиња доводе до честих организовања акција у пркупљању хране и новца. Припрема топлог оброка и хлеба за социјално угрожене, старе, немоћне и болесне, младе и незбринуте, свакодневна је брига народних кухиња. И поред свих искушења и проблема, са којима се изнова суочавамо, чврсто верујемо да ћемо уз свесрдну помоћ Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије и помоћ свих људи великог срца, успети да пружимо ослонац онима којима је та помоћ преко потребна, поручују из Епархиј арашко-призренске..

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 205-243659-06 на име Епархија рашко-призренска, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: „Помоћ за народне кухиње“. Такође, помоћ се може донирати и слањем СМС порука на број 1033 у мрежама Мт:с,Теленор, А1 и Глобалтел.

Извор: Епархија рашко-призренска

Повезане вести