Грађевински радови у Епархији милешевској

Published On: 22/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије обишао је 18. децембра 2021. године, градилиште код храма Светог Николаја Српског у Коловрату код Пријепоља, где је у току градња парохијског дома.

Старешина храма јереј Небојша Јовановић упознао је епископа са тренутним стањем на градилишту. Иако је грађевинска сезона, због временских услова, за ову годину практично завршена, радници још увек обављају део радова који се могу изводити. Преосвећени Епископ је након обиласка целог градилиша изразио задовољство због начина како се радови одвијају и похвалио вредне неимаре који добро обављају свој посао и у отежаним условима и старешини храма пожелео је да и даље радови теку планираном динамиком и честитао на добром вођењу посла.

На Никољдан, 19. децембра 2021. године, епископ Атанасије је посетио храм Светог великомученика кнеза Лазара у чијој су порти започети радови на реконструкцији постојеће црквене сале и изградњи канцеларије, библиотеке и горионика за свеће. Том приликом Владика је разговарао са старешином храма протојерејем-ставрофором Ранком Милинчићем и чланом Црквеног одбора г. Зораном Благојевићем.

Након обиласка и сагледавања стања на градилишту епископ је похвалио идеју и труд да се изгради овако значајан помоћни објекат који ће много значити свим верницима који у тај храм долазе.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести