Грчки амбасадор посетио Црквену општину Станари

Published On: 29/09/2021

Амбасадор Републике Грчке г. Димитриос Папандреу посетио је 27. септембра 2021. године, о празнику Воздвижења, Црквену општину Станаре где је у организацији ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“ одржано по први пут Грчко вече.

Амбасадор Папандреу са својом породицом и најближим сарадницима је посетио и храм Христовог Васкрсења у Станарима где је служен акатист Светом Нектарију Егинском. Том приликом свештенство храма Васрсења Господњег уручило је пригодне поклоне захваливши се у име наше Цркве на свим доброчинствима братског грчког народа.

Делегација је искористила прилику да поклонима у виду књижног фонда на грчком језику обогати школску библиотеку. У амфитеатру школе директор Александар Ристић је  поздравио госте и представио пројекат који је осмишљен и реализован од стране ученика а том приликом премијерно приказан. У питању је видео прилог о деци који су боравили у Грчкој у периоду од 1991. до 1995. године. Након завршене видео пројекције присутнима се обратио и амбасадор лично.

Након посете храму Христовог Васкрсења, званице су се упутиле у школско двориште где су ученици, чланови СПКД Лазарица, припремили културни програм.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести