Гувернер Александрије доделио златни кључ града патријарху Теодору

Published On: 07/06/2021

Гувернер Великог града Александрије примио је 1. јуна 2021. године Његово Блаженство Теодора II,  Папу и Патријарха александријског. У посебно срдачној атмосфери, предстојатеља Александријске Патријаршије у пратњи Митрополита наукратиског и викара александријског Нарциса, примио је гувернер Александрије Мохамед Ал Шериф.

Изражавајући своје поштовање и уважавање Патријарху александријском, Гувернер се са дивљењем осврнуо на дугогодишњу службу Његовог Блаженства патријарха Александрије и све Африке, наглашавајући да је у Александрији Патријаршија одржала своје седиште већ две хиљаде година. Гувернер је такође рекао да ће увек бити на страни Александријске Патријаршије.

Александријски гувернер је, уз дужно поштовање, доделио Папи и Патријарху Теодору II највише почасно признање – златни кључ Града, као израз и знак бесконачног поштовања, љубави и признања за његов неуморни мисионарски рад.

Његово Блаженство Патријарх је са видним ганућем и радошћу захвалио гувернеру на гостопримству и великој части, узвратио је даровима љубави и изразио велику захвалност и поштовање, истичући дугогодишњу сарадњу која их повезује од када је г. Ал Шериф служио на разним административним положајима у граду.

У току разговора размењена су мишљења о разним питањима од заједничког интереса, углавном у вези са напорима којима Патријаршија доприноси Великом граду и уопште држави Египту. Његово Блаженство је пожелео успех у свим активностима које обављају гувернер и његови сарадници. На крају, гувернер је захвалио Патријарху на раду и присуству у свим афричким земљама, истичући да га његова земља сматра амбасадором Египта на афричком континенту.

Извор: Александријска Патријаршија

Повезане вести