Гуча: Веронаука у Дечјој недељи

Published On: 11/10/2021

Овогодишња Дечја недеља обележана је  низом активности у основним школама „Академик Миленко Шушић“ у Гучи и „Милан Благојевић“ у Лучанима. У реализацији активности су учествовали и наставници верске наставе и њихови ученици са циљем да и на тај начин покажу да Црква и верска настава одувек и заувек проповедају и поучавају да је брига о најмлађима и ближњима врлина која краси сваког хришаћнина.

Ученици трећег и петог разреда у Основној школи „Академик Миленко Шушић“ су цртањем, бојењем, писањем, певањем и рецитовањем на тему „Свет је створен за тебе, чувај га!“ пожелели добродошлицу низу садржајних активности посвећених  дечјим правима, међу којима је и  право на сопствену културу, језик и религију.

Ученици трећег и четвртог разреда су посетили цркву Светог архангела Гаврила у Гучи где су их дочекали протојереј-ставрофор Милун Ивановић и јереј Милун Стефановић. Имали су прилику да виде презвитерске и ђаконске одежде уз објашњења свештеника. Учешће у изради паноа ученика  другог разреда у матичној школи у Гучи и издвојеном одељењу у селу Турица, као и посета парохијском храму у Гучи били су посвећени теми „Моје место у Цркви“. У реализовању планираних садржаја за ту тему коришћена је и публикација „Цркве и манастири драгачевског краја“, поклон ученицима од Туристичке организације општине Лучани. 

У лучанској Основној школи „Милан Благојевић“, учитељица Станојка Јаћимовић и наставник верске наставе Дарко Стевановић су одржали заједнички час верске наставе и грађанског васпитања, пружајући пример корелације верске наставе и других предмета.

Марина Луковић, наставник верске наставе

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести