Дани краља Драгутина у Теслићу

Published On: 29/10/2021

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г.  Фотија, у Теслићу у периоду од 26. октобра до 14. новембра 2021. године одржавају се духовно–културне свечаности под називом „Дани краља Драгутина у Теслићу“. Свечаности историјски подсећају на краља Драгутина Немањића, на његову владавину Србијом и просторима Усоре и Соли које је добио на управу од своје таште, угарске краљице Јелисавете, али и молитвеног подвига монаха, Преподобног Теоктиста, који је следујући јеванђелским речима Ко хоће да иде замном, нека узме крст свој (Мк. 9,34), пронашао светосавски пут Царства Небеског.

Свечаности се одржавају у организацији Мисијског фонда Епархије зворничко – тузланске и свештенства парохија теслићких, Светосавске омладинске заједнице, СПКД „Просвјете“ Теслић, Културног центра – Теслић, Туристичке организације Општине Теслић и Народне библиотеке „Данило Киш“ из Теслића.

У Великој сали Дома Просвјете одржано је вече духовне поезије епископа Фотија. Вече поезије је организовано и одржано у сарадњи Управе храма Пресвете Тројице и ЈУ Народне библиотеке Данило Киш из Теслића.

Присутни су се упознали са поетским стваралаштвом епископа Фотија, који је кроз молитвене химне у своје две књиге – Песма Осмом дану и Вечност ми треба, дао свој лични печат и доживљај вјере живе.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести