Дани патријарха Павла

Published On: 23/09/2021

Ове године по шести пут биће одржана манифестација „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену, свечаности у манастиру Благовештењу Кабларском у Овчар Бањи на Воздвижење Часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2021. године. Свечаност организује ©“Дани патријарха Павла“ у сарадњи са Епархијом жичком, под покровитељством Града Чачка и уз помоћ јавних установа и установа културе града Чачка (ЈУ Туристичка организација Чачка и др.), а од ове године уз медијско покровитељство ТВ Храм и Радио телевизије Србије.

Програм свечаности у манастиру Благовештењу (Овчар Бања, Чачак) се реализује кроз молитвено окупљање на светој Литургији у 8 часова после које се испред „Терасе патријарха Павла“ одржава пригодан програм, изложба награђених крстова колоније „Крст патријарха Павла“, нових крстова, хорског појања, додела награде за најбољи крст и захвалница ученицима колоније.

Организатори остале садржаје манифестације у Чачку најављују у два термина: средином октобра у Дому културе биће одржана промоција часописа и интернет презентације манифестације, а почетком новембра биће одржана завршна свечаност, целовечерњи концерт духовне песме у извођењу једног од најпознатијих хорова уз беседништво о патријарху Павлу.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести