Да буде примјер и узор свима

Published On: 08/06/2021

“Да буде примјер и узор свима” Младену Василићу уручено признање Капетан Миша Анастасијевић у Банском двору. Василић је посебно посвећен раду и дјеловању Српске Православне Цркве, нарочито Епархије зворничко-тузланске, преносећи вјерно мисију Цркве у овом дијелу Републике Српске, непрестано подсјећајући да је народ овдје одвајкада јако побожан. Према оцјени стручног жирија, којим годинама већ предсједава проф. Радован Пејановић, Василић је педантан, упоран и истрајан хроничар свих догађања, појава, проблема, радости и невоља људи овог дијела Републике Српске, мајевичког и подмајевичког краја.

– Скоро да не постоји нешто занимљиво и важно да се догодило да Василић то није забиљежио својим даровитим пером, фото-апаратом и видео-камером. Као човјек који има истанчан осећај за информацију, и по образовању и по вокацији, шири и колегама, не само у Републици Српској, него и шире а чији је поуздан, сарадник и партнер, каже се у образложењу.
 
Својим радом дао је печат афирмацији великих манифестација Угљевика, које су постале међу најчувенијим и на културној мапи свијета, као што су фестивали хармонике и фолклора. Василић је посебно посвећен раду и дјеловању Српске Православне Цркве, нарочито Епархије зворничко-тузланске, преносећи вјерно мисију Цркве у овом дијелу Републике Српске, непрестано подсјећајући да је народ овдје одвајкада јако побожан.
 
– Новинарско перо и друга опрема коју има Василић, наоружан добром вољом и љубављу према новинарству, свом крају, Републици Српској и матици Србији, знањем и умијећем освјетљава непостојање више медија у мајевичком и подмајевичком крају. Све ове године много тога чини, са великим знањем и умијећем, уз велику љубав, али волонтерски, па је ова награда, поред осталог, и за такво ангажовано друштвено дјеловање које треба да буде примјер и узор свима – појаснио је  Пејановић.
 
Василић истиче да је привилегован што је имао част да на неки начин да свој допринос великим људима, српским родољубима и доброчинитељима. 
– Дубоко сам захвалан свима онима који су вредновали мој рад. Захвалан сам изнад свега Богу на овој части – нагласио је Василић. Он каже да је поносан јер може да на овај начин служи свом крају, Републици Српској и Српској Православној Цркви.
 
Признање Капетан Миша Анастасијевић додјељује се у оквиру пројекта “Пут ка врху” за остварене резултате у изградњи и јачању просперитета Републике Српске под покровитељством Привредних комора Србије и Републике Српске, у сарадњи са Универзитетима Нови Сад, Београд, Бања Лука и Источно Сарајево, а пројекат реализује Медиа Инвент.
 
Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести