Да се не заборави!

Published On: 17/03/2022

Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију приређује, са благословом Патријарха српског г. Порфирија, изложбу ,,Да се не заборави“ у сећање на Погром 2004. године над српским народом на Косову и Метохији.

У Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару у 18 часова биће отворена изложба радова студената Академије Српске Православне Цркве за уметности и рестаурацију, под менторством професора: Јелене Хинић(иконопис) Владимира Карановића (живопис), Жељка Комосара (калиграфија), Маре Ђуровић (фреска), Иве Таталовић (цртежи живописа), Миодрага Милутиновића (цртање иконе), Немање Комненовића (конзерваторско-рестаураторски рад на просторима Косова и Метохије).

Изложбу „Да се не заборави“, Академија СПЦ одржава континуирано од 2005 године, у знак сећања на погром који се десио 17. марта 2004. године на Косову и Метохији. Наставници и студенти Академије ову изложбу припремају сваке године током зимског семестра, а до сада је учествовало више од 250 студената. После прве изложбе која је одржана у Галерији фресака у Београду, наредне су одржане у Народној Библиотеци, крипти Храма Светог Саве, Парохјском дому Храма где је и овогодишња Изложба у току. Од 2007. године Изложбу су имали прилику да виде и људи ван граница наше земље у Бостону, Минхену, Бирмингену…

Изложба ће бити отворена 17. марта 2022. године у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару у 18 часова. Добро дошли!

презвитер др Дарко Стојановић

Најновије вести

Повезане вести