Делегација Института регија Европе код владике Андреја

Published On: 16/05/2021

У среду, 11. маја 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је у аудијенцију делегацију Управног одбора Института регија Европе (IRE: Institut der Regionen Europas), са седиштем у Салцбургу, на челу са проф. др Францом Шаусбергером који је епископу Андреју пренео поздраве и велико интересовање Института за ангажман српског Епископа у питањима свестраног дијалога међу културама и нацијама на просторима Епархије аустријско-швајцарске.

Током значајног пријема који је уприличен у свечаној сали Епархије, др Шаусбергер и епископ Андреј су разменили мишљења о плодоносној сарадњи Српске Православне Цркве са институцијама у Републици Аустрији, као и о актуелним догађајима који се тичу живота српског народа на простору Републике Аустрије и Швајцарске конфедерације. У конструктивном разговору дискутовало се и о улози Српске Цркве у друштву, о важним темама из јавног и политичког живота, о условима рада Српске Цркве у Аустрији, о међуверском дијалогу и такође о актуелним догађајима који се тичу живота српског народа на простору Беча и Републике Аустрије.

Епископ Андреј је, такође, госту показао Саборни храм Светог Саве и новоуређени простор Владичанског двора у Бечу. На крају пријема, владика Андреј уручио је др Шаусбергергу и његовој пратњи делегације на дар шематизам Епархије аустријско-швајцарске на немачком језику, срдачно захваливши председнику Управног одбора Института регија Европе др Шаусбергеру на званичној посети, који је са његове стране изразио жељу да се настави драгоцени контакт. Чланови делегације Института регија Европе били су главни секретар Института др Јоахим Флориан Фриц и стручно лице др Штефан Хабек.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Повезане вести