Делегацијa Фондације Реновабис код владике Андреја

Published On: 23/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј приредио је 15. фебруара 2022. године у Владичанском двору у Бечу пријем за високу делегацију немачке римокатоличке добротворне фондације Реновабис из Минхена: новог директора фондације др Томаса Шварца и отправника послова др Марка Ингелата.

У духу братске слоге, владика Андреј је са гостима разговарао о важним развојима у добротворном раду Цркве и друштва у Средњој, Источној и ,Југоисточној Европи где фондација Реновабис негује партнерства. Епископ Андреј је изнео своје дугогодишње искуство из многих конференција и сусрета на тему Међуцрквени односи у Средњој и Источној Европи. Жеља директора Фондације др Шварца је да Фондација и убудуће посвети пуну пажњу добротворном раду у Аустрији укључујући нарочито и Православну Цркву.

-И овај сусрет је опет доказао истину да међуцрквени сусрети у Бечу редовно превазилазе званично сусретање да би достигли у сфере братских односа што доприноси позитивном зрачењу хришћанства главног града Републике Аустрије и широм Европе, истакли су саговорници.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести