Директор Републичког завода за заштиту споменика културе у посети Епархији милешевској

Published On: 03/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије дочекао је 30. новембра 2021. године, у манастиру Милешеви новоизабраног директора Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда проф. др Дубравка Ђукановић са својим сарадницима.

Након краћег обиласка и разгледања манастирског комплекса, у манастирском салону, саговорници су наставили разговоре о статусу и стању споменика културе на простору Епархије милешевске. Како је ово прва званична посета новоизабране директорице Епархији милешевској кроз разговор су сагледани сви досадашњи видови сарадње Завода и Епархије и закључено је да је та сарадња била врло успешна на обострану корист.

На простору Епархије милешевске је велики број споменика културе, од којих је свакако сам манастир Милешева један од најзначајнијих, па је сарадња две институције неопходна и у будућности, сложили су се саговорници. Због тога је ова посета била потребна да би се досадашњи добра  сарадња учврстила и наставила.

Осим стања и заштите манастира Милешеве разговарало се и о осталим светињама Епархије милешевске а понајвише о манастиру Светог Николе у Прибојској Бањи, где Завод тренутно изводи значајне археолошке радове, а који је делегација Републичког завода за заштиту споменика културе такође посетила и уверила се у стање и ток радова. 

Извор: Епархија милешевска

Повезане вести