Директор Центра за социјални рад Пријепоље у посети Епископу милешевском

Published On: 02/07/2021

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је 1. јула 2021. године у Епархијском двору у Пријепољу директора Центра за социјални рад Пријепоље гђу Раду Дивац.

У пријатном и конструктивном разговору саговорници су сагледали могућности сарадње и заједничког деловања Цркве и Центра за социјални рад. Епископ је истакао да је мисија Цркве поред других послова и уређивање друштвеног живота. У том правцу би било неопходно да се унапреди сарадња Цркве и Центра као два значајна чиниоца живота свих људи како на простору општине Пријепоље тако и шире.

Директор Центра за социјални рад се осврнула на помоћ Цркве у време пандемије и захвалила епископу Атанасију на благослову да се у протеклој години неколико корисника Центра сместе у конацима манастира Милешеве, јер Центар не располаже довољним смештајним капацитетима. Осим тога она је истакла и хуманитарну помоћ коју је су прикупиле и распоредиле сиромашнијим особама чланице Кола српских сестара које делује при Саборном храму Светог Василија Острошког у Пријепољу.

Епископ је пожелео успешан и плодотворан наставак свих будућих активности у сарадњи са Српском Православном Црквом, када год то буде потребно, на добробит и корист свих људи добре воље.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести